• Logo Annadal

Update 30-06

Coronavirus

 

Nu het aantal corona besmettingen aanzienlijk is afgenomen, is de normale zorg in onze praktijk weer opgestart. Het spreekuur en de zorg in onze praktijk is op een schone en veilige manier georganiseerd. We hebben daartoe een aantal voorzorgsmaatregelen genomen.

Voor u is het volgende belangrijk:

 Neem altijd eerst telefonisch contact met ons op wanneer u gezondheidsklachten heeft. Kom niet zonder afspraak naar de praktijk.

 De assistente zal u aan de telefoon vragen of u klachten heeft die kunnen passen bij een corona-infectie. Als u hoestklachten en/of verkoudheidsklachten heeft kan het zijn dat u telefonisch al geholpen kunt worden door de assistente of de arts.

 Voor patiënten met deze klachten die onderzocht moeten worden door de huisarts, zal een afspraak gemaakt worden op een apart spreekuur in de praktijk * Hiermee proberen we de praktijk vrij te houden van Corona en voorkomen we zieke medewerkers en zieke patiënten. 

In de praktijk zijn plexiglas schermen geplaatst ter bescherming en ook zullen alle medewerkers beschermende kleding, handschoenen en een mondmasker dragen bij lichamelijk onderzoek, maar ook tijdens bijvoorbeeld het bloedprikken.

 

Twijfel niet om telefonisch contact op te nemen met de praktijk. Laat ons samen met u inschatten wat nodig is. Zoals gezegd: Ook de normale zorg gaat door!

Waar kunt u terecht? Voor algemene informatie en vragen over corona óf voor het testen op Corona, verwijzen wij u naar de volgende websites/instanties:

 Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U kunt er ook een ‘zelf-test’ doen.

 Met al uw vragen over corona kunt u terecht Landelijk informatienummer van het RIVM: 0800-1351 van 08:00 tot 20:00 uur

 Voor uitleg over het coronavirus in begrijpelijke taal én in andere talen, ga naar de website van Pharos.  Indien u klachten heeft en een test wilt laten uitvoeren dan verwijzen we u naar de GGD teststraat in Urmond. Een afspraak maken kan via het gratis landelijk telefoonnummer: 0800- 1202 of via de website www.coronatest.nl . Meer informatie staat op de site van de GGD ZL.

Heeft u via de GGD een test laten uitvoeren en deze is positief laat het de praktijk even weten.

Tip

Tel tot 3 voor u belt

De huisartsenpost wordt steeds drukker. Te druk. Daar kan zowel huisarts als patiënt iets aan doen, betoogt huisarts Pieter Barnhoorn.